lördag 17 december 2011

Vilken vecka...

Usch vilken vecka det har varit! Massor, massor av jobb och långa dagar, tur husse funnits för hundarna! När arbetstiden närmat sig sitt slut så har man längtat hem till familjen och efte en promenad med hundarna. Men när man väl kommit hem så har himlen öppnat sig och det har öst ner med kallt regn, nästan lite snöblandat. Kan säga att hundarna har mer eller mindre vänt i dörren när de sett vilket oväder de varit ute... Även idag har det regnat snöblandat och nu på eftremiddagen gick regnet över till snöflingor. Jag hoppas verkligen att det kommer snö nu och att den ligger kvar på marken!

Vi tränar för fullt inför julklappsöppningen ;D


Jester har fortfarande inte förstått det där med mjölkpaket... Toarullar med tejp runt öppnar han utan problem men ett mjölkpaket är svårt och matte får hjälpa till för att ta bort tejpen, sen så gick det bra!


Yougi vår paketöppnare, han öppnar fortare än att man hinner med!


Även Gilly är snabb och sliter fort upp paketen!


Flossy har inte tränat lika länge som de andra tre så hon har lite att jobba ikapp. Hon förstod inte alls det där med paket så vi fick öppna tillsammans och leta fram gottet.


Men en toarulle det förstod hon sig sen på!


Julen närmar sig med stormsteg och det är alltid mycket att göra innan jul och då ska vi ändå inte vara hemma så mycket i jul... Jaja en sak i taget det blir jul i alla fall!

En härlig avslutning på en lång vecka, fredagmys!


Jesters sår har läkt fint och nu har han bara tratt på nätterna och när vi inte är hemma. Det är inte mycket kvar som ska läka ihop nu, det är en fin skorpa som nu bara ska göra sitt, så innan jul är tratten helt borta för honom!

Flossys sår läker också fint, det är bara ett på benet som kommer ta lite tid men det ser fint ut och läker för varje dag som går. Även Flossy får vara utan tratt när vi är hemma för hon är dutkig och låter bli såret, men man får ha lite koll.

Idag har det äntligen varit lördag och helg och vi har varit ute och farit en sväng. Vi har varit i Vagnhärad i deras djuraffär, Hedeby Zoo för att hälsa på en god vän! Vilken vacker butik och där fanns verkligen allt du vill ha till din hund (jag tittade ju mest på hundsakerna förstås) och mycket till! Hela Fyrklövern var med in i butiken, Jester, Yougi, Gilly och Flosy och alla skötte de sig utmärkt förstås och fick många klappar och en hel del godis.

På vägen hem stannade vi hos min pappa och där var det SNÖ (det hade vi inte fått hemma än då men nu ligger det vitt på marken här också)! En liten kort runda i skogen blev det bara för sen skulle vi fara hem igen för att ta kväll och äta middag...



Flossy tyckte det var superskoj med snö under tassarna och fick massor av "fnattryck" i skogen, lilla Lillstrumpan.



Det är Jonatans första snö för den här vintern och första gången som han leker med snön, snöbollskrig var skoj! Tidigare vintrar när det varit så mycket snö har han varit för liten för att uppskatta den annat än att man kunde åka pulka om någon drog pulkan. Så nu i vinter hoppas jag att det kommer snö så vi kan åka pulka i backar, kasta snöbollar, bygga snögubbar mm. Tänk i april ville man inget hellre än att snön skulle försvinna och nu längtar med efter den!


Inga kommentarer: