söndag 18 december 2011

Flossy söker hem!


Flossy är en hund som har så mycket kärlek att ge och vill vara nära, nära sin familj. Hon binder sig mest vid en i familjen som hon gärna vill ha koll på. Här hemma är det mig hon följer och i början vandrade hon med mig överallt i huset men idag lägger hon sig på en plats i huset där hon kan ha koll på mig utan att behöva följa med - smart tjej! Går jag hemifrån så passar jourhusse lika bra att vara den hon vill ha koll på. Hon är van att lämnas ensam tillsammans med hundkompisar men har i tidigare hem även lämnats helt själv utan hundkompisar. När man sen kommer hem blir hon överlycklig!


Att gå på promenad tycker Flossy är jätteroligt! När kopplena kommer fram så viftar svansen ännu fortare än vanligt och på promenaden gör hon ofta små glädjeskutt i ren lycka. Skogspromenader tycker Flossy mycket om, öronen är på topp och hon nosar, studsar och far fram i ren glädje. Hon tycker inte om regn och kallt väder då vill hon hellre vara inne men hänger alltid med på promenad oavsett väder även om hon ser mycket lyckligare ut när solen skiner än när det regnar ute. Hon går mycket fint i kopplet, hon kan dra lite om hon blir glad eller ivrig. En liten speciell och underbar sak som Flossy gör är att hon mitt under promenaden studsar rätt upp bredvid en och försöker pussa på en men utan att sätta tassarna mot en - ja hon är verkligen helt underbart go!
Hon är van vid olika miljöer som djuraffär, staden, landet, veterinären (där sköter hon sig utmärkt), marknad mm. Hon älskar att få vara med, visst kan hon hoppa till vid plötsliga ljud men hon undersöker alltid nyfiket vad det var, hon är en liten klippa! Hon är helt rumsren och att klippa klor, badas, borstas mm går också bra, badas är kanske inte det roligaste men med lite övertalning går det bra. Tandskrapning och tandborstning finner hon sig också i med lite övertalning.
I jourhemmet bor hon tillsammans med ett barn på två år och även i hennes tidigare hem fanns det barn och Flossy trivs mycket bra tillsammans med dem. Men som alltid i kontakten med hund och barn så måste det finnas en vuxen i närheten och hunden måste känna att den har en egen plats där den kan få vara ifred och få lugn och ro. I jourhemmet finns det även tre andra hundar, två hanar och en tik och Flossy trivs bra med att ha hundkompisar, hon är tydlig i sitt hundspråk men kan vara lite tuff i leken. Flossy ska inte bo med katt!
Flossy är verkligen en härlig tjej som älskar att få vara med där det händer saker och där familjen är, som att natta lilljourhusse, gå på marknad, mysa i soffan, åka bil, gå på promenad osv! Flossy vill verkligen ha en egen familj som kan ge henne mycket kärlek för hon har så mycket kärlek att ge tillbaka! Bästa stunden på dagen tycker Flossy är på kvällen när hela familjen är samlad i soffan, då kryper hon upp och lägger sig tätt intill för att somna hårt. Hon är så söt när hon kryper upp i famnen på en med sina tassar mot en för att få mysa, hon är en riktig liten goding! Klappar kan hon aldrig få för mycket av och pussar delar hon mer än gärna ut till både hundar och människor.


Hon är verkligen världens bästa lilla Lillstrumpa, finaste Tigerlilja!

Flossy placeras av NeverNeverLand och kommer komma upp på hemsidan när hon fått landa här några veckor och är redo för att flytta till ett hem att kalla sitt!

Inga kommentarer: