torsdag 29 september 2011

Vattkoppor och sista inför flytt!

Här hemma har lillhusse vattkoppor, han har verkligen koppor överallt - på läppar, på tungan, i öronen, i näsan, på hela resten av kroppen, ben, armar osv också förstås... börjar även misstänka att han har koppor i halsen då han har svårt att svälga och det luktar "apa" ur munnen på honom. En tuff tid, det är bra att få det överstökat den här eländiga barnsjukdomen men det är tufft att se honom lida av det onda och av allt kliande. Det skär i mammahjärtat!


Som ni förstår så går nästan all tid till lillhusse just nu, några långpromenader orkar jag inte med efter alla sömnlösa nätter. Så det får bli korta promenader med en del aktivering som leta godis, hoppa på parkbänkar mm. Inne får de lite aktiveringsleksaker så de har något att göra nu när hela familjen är urtråkig! Hundarna verkar tycka att det är helt ok ändå, de har ju matte eller husse hemma hela dagarna.

För Flossy börjar flytten till sitt alldeles egna hem närma sig med stormsteg. Tänkte idag när jag gick med alla fyra en kvällsrunda att det här är näst sista kvällsrundan med Flossy... Det känns skönt att hon ska flytta, skönt på ett mycket bra sätt att hon får komma hem, skönt att bara ha min underbara trio igen. Det har varit roligt och mysigt med Flossy här men fyra hundar har helt ärligt känts som att vi har haft dubbelt så många hundar här hemma mot i vanliga fall. Fyra hundar blev på något sätt en hund för mycket, svårt att förklara men bara en känsla som finns hos både husse och mig här hemma. Nu är Flossy verkligen ingen svår hund att ha och det har verkligen varit roligt att få rå om och att få jobba med henne en tid. Just det som är bra med att ha en jourhund, det är för en tid, sen kan den tiden vara allt från 1 vecka till närmare 1 år - man vet aldrig när det rätta hemmet dyker upp. Hos oss fick Flossy bo i 6,5 vecka men nu så ska hon snart äntligen få komma hem. Men visst känns inte allt skönt det känns sorgligt också att inte få rå om henne varje dag, men den sorgen går fort över när jag tänker på glädjen över att hon äntligen fått ett hem!

Jag är inte så där överförtjust i att ha hundar i jour, jag vill inte att hundar ska bo in sig i ett jourhem, ett hem där de blir trygga och knyter an, för att sen slitas upp för att flytta vidare. Jag vill att hundarna ska komma hem, bo i sina egna hem inte vandra runt i jourhem för att sen få komma hem, ja det är mina tankar och känslor efter att ha haft ett par jourhundar här hemma. Men i Flossys fall var hon i stort behov av ett jourhem och det har känts bra att kunna hjälpa henne en tid, hjälpa henne på vägen till ett hem att kalla sitt!

Nu börjar i alla fall Flossy bli helt färdig för flytt! Hennes väska med personliga tillhörigheter är nästan färdig packad, idag har vi varit till veterinären för vaccinering. Flossy fick mycket beröm av veterinären för att hon var en sån trevlig hund, alltid lika roligt att höra och det gör en jorumatte stolt! Avmaskad är hon nu också och tänderna är skrapade och borstade nu ikväll, ja klorna är klippta också, man måste ju vara fin när man ska flytta hem! Snart, snart så är hon hemma <3

Inga kommentarer: