måndag 12 december 2011

Liten Floss...

Söndagen var stora köpa julklappshelgen! Husse och jag for runt och inhandlade nästan alla julklappar, så skönt att nästan vara helt färdig och allt på en dag! Trion fick följa med men låg mest i bilen och väntade, som belöning så tog vi paus i shoppingen för bus i hagen. Det var inte alls samma fart som i lördags för då sprang de verkligen som vildar...

Väl hemma tog vi kväll, trodde vi. Sent på kvällen får jag ett sms att Flossy tagit en katt på promenaden och Flossys bor med katt! Nu jagar Floss katterna en del hemma så allt kändes väldigt osäkert, svårt att lita på en hund som man sett döda en katt (för tyvärr överlevde inte katten) tillsammans med sina egna katter. Så efter ett klokt beslut av Flossys matte åkte vi och hämtade Flossy sent på kvällen och nu är hon här som vår jouris igen. Hon ska få landa lite, gå upp lite i vikt då hon tappat lite vikt och så ska såren få läka innan hon söker nytt hem igen. Älskade lilla vän, ändå skönt att hon landar hos oss där hon känner sig hemma och trygg!


Det gör ont i hjärtat att Flossy inte hittat sitt hem, först var det allergi och nu det här med katterna. En hund ska inte flytta så här mycket på så kort tid, stor sorg i hjärtat! Så Flossys nya blivande hem ska bli det rätta och inget annat, ett hem utan smådjur och utan allergier, ett hem som kan ge henne massor av kärlek och tid. Det får ta den tid det gör för att just det där hemmet ska dyka upp. Hon står mig så nära lilla Flossy, Tigerlilja!


Det där med jakt och vinthundar är inte alltid lätt, de har stor jaktlust och är snabba... Sen som Flossy som är en Lurcher precis som min Jester och min Yougi så har hon med all säkerhet använts till jakt på Irland. Lurchers är Travellers (romernas) hundar på Irland och de används till tjuvjakt, när de sen inte duger längre så överges de till sitt öde. Har man tur som Flossy, Jester och Yougi så kommer man till ett rescue där man får en andra chans. De är verkligen värda en andra chans för de är helt underbara hundar dessa Långnosar! 

Mina "Trattisar" här hemma...


Flossy är världens goaste för övrigt, stark jaktlust har hon men det har min Yougi och min Gilly också. Hon älskar att mysa i soffan och få vara nära nära. Lillhusse är en storfavorit för henne, så hon är en underbar hund!


 Idag har vi varit till veterinären och tittat på skadorna hon fick efter klorna och inget behövdes sys som tur var men Rimadyl och Vetrimoxin fick hon mot värk och bakterier. Hon var så duktig hos veterinären, hon sa inte ett ljud ens när veterinären rakade i såret och tvättade rent och tittade hur djupa fickorna var. Modiga lilla Tigerlilja fick mycket beröm av veterinären. Tillsammans tog Flossy och jag sen en promenad hem, hon går verkligen som en liten dröm i kopplet nu till skillnad från när hon kom till oss i augusti, hem för lite mys. Annars har vi mest bara tagit det lugnt, en lugn kväll med fyllda märgben som sysselsättning. Alla är vi lite trötta efter allt som hände inatt, det blev bad och omplåstring av Flossy som blödde en del när hon kom och sen var det inte lätt för lillstrumpan att sova med tratt på, den var bara till besvär tyckte hon... Så inatt kommer vi förhoppningsvis sova gott allihopa här hemma!

Inga kommentarer: