fredag 29 mars 2013

Konster!

Idag satte jag  mig ner och skrev ner vilka konster jag kan ha användning för att klicka in  under våren/sommaren med Jester och Gilly, eller vilka som bara är roliga! Ville ha lite olika beteenden så det lockar fram fler alternativ senare för det kommer förstås inte vara de sista sakerna vi klickar in. Jag bestämde mig för de här;

High five - för att använda tassen.
Snurra - för att träna på att "gå ifrån" matte kan ge godis, för att börja en snurr måste hunden först gå ifrån, men även för träning av kroppskontroll och smidighet. (Har börjat både med Jester och Gilly).
Backa - användbart i vardagen och annan lydnadsträning, även här gå ifrån betyder godis, även träning för kroppskontroll. (Har börjat med Gilly och hon har börjar förstå att hon ska backa nu).
Puss - för att använda nosen och för att det bara är en kul sak att kunna. (Klickat in med Gilly förut men aldrig lagt till ordet puss).
Skämmas - använda tassen.
Upp på pall med framtassar - tanken är att hunden ska kunna gå runt pallen sen med bakbenen för att träna kroppskontroll. (Har börjat med Gilly, hon går upp med en tass på pallen).
Nosdutt mot handflatan - användbart i Rallyträningen sen, att följa handen är positivt. (Jester och Gilly kan nosdutt mot post-it lapp så nu kommer vi använda oss av den till att börja med).
Ta upp ett mjukdjur i munnen - träna hundarna på att ta saker med munnen och då börjar vi med det ända som de faktiskt tar i munnen ett mjukdjur.
Buga - kan de redan båda två nu!

Blir en rolig vår/sommar och vi har börjat redan nu förstås även om våren inte står utanför dörren än precis... även om den borde men våren är försenad!

Sen kommer vi även koncentrera oss på att träna på Rallymomenten både med och utan klicker under vår och sommar!

1 kommentar:

Lisa sa...

Jag har haft...(har) lite svårt att se HUR jag skall gå vidare med klickern. Nu har jag fått lite tips! Tack! :-) Skal bli kul att se hur det funkar med Ludde(Little)

kram