söndag 15 januari 2012

Framsteg för Flossy!

Nu har liten Flossy varit hos oss i lite mer än 1 månad och hon gör hela tiden framsteg! Framstegen handlar mycket om att hon nu landat ordentligt hemma hos oss men även nya saker förstås. För Flossy är det andra gången hon bor hemma hos oss, hon kom till oss i jour i slutet av augusti 2011 pga att hennes första familj visade sig allergiska mot henne och hon flyttade till ett nytt eget hem i oktober 2011. Hon kom tillbaka till oss i jour i december, 2011 pga att hon under en promenad dödat en katt och i hennes hem fanns det katter. Händelsen gjorde att hennes dåvarande matte kände sig orolig för hur det skulle fungera hemma då Flossy var mycket intresserad av katterna hemma också.


När hon kom till oss första gången var hon stressad, kunde inte gå i koppel, var mager och hade mycket tandsten. Efter några veckor lärde hon sig gå i koppel och blev en lugn tjej, men en tjej som vill vara med och nära om hon själv fick välja. Upp i vikt gick hon och tandstenen tog vi bort med skrapa hemma. Hon fick ett lugn över sig, det hade varit en tuff situation i hennes förra hem, det hade varit jobbigt för dem att ta beslutet att omplacera henne något som påverkade Flossy negativt och gjort henne orolig.


Andra gången hon kom hem till oss var hon återigen mager och hade lite tandsten. Men hon var inte stressad utan sitt glada vanliga jag och koppel kunde hon fortfarande gå i! Vi hade varit hundvakt åt henne ett par gånger så hon hade inte lämnat oss helt och det märktes för hon gled lätt in här hemma igen. Hon var väldigt nära mig hela tiden och följde mig överallt. På promenaderna var hon väldigt på och svår att få kontakt med om vi mötte katter ute, något jag inte upplevt hos henne förut och då bor vi i ett katt-tätt område.


Idag är tandstenen borta och hon luktar bra mycket bättre i munnen, visst man måste hålla efter tandstenen hela tiden och det gör vi här hemma med tuggben, märgben, konger mm men även skrapning av tänder och tandborstning. Hon har gått upp fint i vikt och väger nu precis som hon ska. Hon är inte lika beroende av att vara nära mig utan väljer ofta de andra hundarnas sällskap och hon går till och med upp på övervåningen och lägger sig för att sova i sängen. Hon bryr sig inte så mycket om katter på promenaderna längre, visst hon spetsar öronen och spanar men säger man åt henne lugnt -kom så går vi så följer hon med. Inte som Yougi och Gilly som skriker när de ser katter... Vi möter katter varje dag här i området så vi har haft chans att träna mycket på att det är nej och att man lugnt ska följa med vilket inte är några problem här hemma nu. Flossy ska självklart inte bo med katt efter vad som hänt men här hemma fungerar hon bra på koppelpromenadera trots att vi möter katter. Ni kan tänka att jag ofta går med 4 hundar och barnvagn...


Hon har landat mycket mer i flocken, mer än någonsin förut. Att sova tätt intill en hundkompis är bara mysigt, att tugga ben mm ska helst göras tätt intill en kompis. I början när vi hade henne i augusti så morrade hon och vaktade sin sovplats och sina ben mm, inget ovanligt helt naturligt hon visst ju inte vad som var hennes, men det är borta nu och kvar finns bara trygghet i flocken. Visst kan hon som alla mina här hemma morra om hon ligger väldigt skönt och någon knuffas, men hon lyfter inte ens på huvudet utan morrar bara. Vi har även börjat klickerträna en del och det tycker hon är skoj, man får ju godis!
Att släppa Jester och Flossy ihop har varit svårt då Flossy gärna jagat Jester för hon vill att han ska springa och det gör han... när sen Flossy kommit ifatt har hon delat ut ett tjuvnyp i rumpan på Jester och han har blivit så ledsen. Så jag har haft munkorg på Flossy tillsammans med Jester och det har gett resultat, de har lärt känna varandra och varandras lekar utan att jag har behövt oroa mig för sår på rumpan på Jester och idag kan jag släppa dem tillsammans utan munkorg. Tillsammans med Yougi och Gilly har jag aldrig behövt munkorg på Flossy och heller inte tillsammans med Storöra Sinc som är en bordercollie blandning. Verkar vara just kombinationen Jester och Flossy och det beror säkert lika mycket på dem båda!


Idag är hon verkligen en glad och härlig tjej som mer och mer tar tillfällen för bus. Hon älskar att gå på promenader och går fint i koppel. Kloklippning, tandborstning mm är hon van vid och det är inga problem. Hon älskar att åka bil, hon älskar att få vara med. Hon vill vara nära och myser gärna tillsammans med en i soffan, tätt intill. Hon tycker om andra hundar och älskar människor. Hon är van vid barn och mycket lugn tillsammans med dem. Ja hon är en liten pärla lilla Tigerlilja, en liten pärla som väntar på sitt hem!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, jätteintressant att få läsa om hur det kan vara för såväl fostermatte som ur ett hundperspektiv. Bra att du delar med dig generöst av det som inte alltid är perfekt, det tror jag är viktigt. Du verkar göra ett kanonjobb o dina hundar har verkligen välförtjänt tur som har dig o din familj som flockledare. Hälsningar sarah