fredag 14 september 2012

Harjakt...

Hundarna är helt slut och likså jag... Vi tog en lite längre kvällspromenad idag och gick förbi fotbollsplanen som hundarna brukar springa på. Vi tog två varv runt, hundarna kopplade och tittade så ingen hare fanns i hagen då vi stött på dem förut på planen. Vi hittade ingen hare och jag släppte Trion som sprang för glatta livet. Rätt var det är så dyker det upp en hare inne på fotbollsplanen och Trion far efter som de jakthundar de är skapade för, ja alla sprang de förstås triggade av varandra. De far under en grind som jag inte ens trodde de kunde ta sig under och in ett buskage. Där slutade mitt hjärta att slå!

Snabbt upp med mobilen för att ringa husse som kastar sig in i bilen. När jag lägger på kommer liten Yougi travandes tillbaka till mig och strax efter Jester. Både kommer snabbt när jag ropar men Gilly kom inte... Husse ringde polisen och anmälde Gilly som försvunnen och vi tar oss runt och letar, husse med bil, underbara vänner ringdes in och de åker också runt med bil och promenerar med mig runt i området, bästa vänner som en fredagkväll kastar sig in i bilen utan att ens blinka. Jag ville inte gå för långt bort från där hon försvann om hon nu skulle springa tillbaka till därifrån hon försvann. Rädslan var stor, så rädd jag var, det var mörkt ute tänk om hon skulle bli påkörd, har hon skadat sig - jag vet ju hur galet en Greyhound kan springa, vart är hon för nu är hon trött någonstans eller skadad. Tankarna snurrar och då ringer husse - jag har henne. Glädje!

Mycket riktigt hade hon sprungit tills hon blev trött och sen sprang hon inte mer! En man hittade henne alldeles i närheten där hon försvann ståendes helt slut utan att röra på sig alls. Troligtvis hade hon sprungit runt i området en del.  Han hade inga svårigheter att koppla henne med sin hunds koppel för att sen ringa polisen som gav honom husses nummer. Underbara människa som hjälpte min galna prinsessa att komma hem. evigt tacksam! Hon var inte borta en timme ens men det kändes som flera år...

Nu är de alla hemma och inatt kommer jag sova gott och likaså mina Tre, fy vilken otäck upplevelse, den allra första gången som de springer iväg sådär och förhoppningsvis den allra sista! Jag älskar fotbollsplanen och likaså Trion men harjakt vill jag inte vara med om så det blir antingen måååånga runder för att jaga bort harar eller så får det bli lössläpp i klart i dagsljus, nu var det lite skymning ute, synd bara att det blir mörkare och mörkare ute. Nackdelen med dessa underbara vintundar, den där galna jaktlusten men och andra sidan är de helt underbara på alla andra sätt och det som hände var helt och hållet mattes fel, Trion gjorde det de var gjorda för att göra... Andra gången de jagar hare men förra gången kom de inte ur hagen som de var i och då bodde inte Gilly hos mig utan jourhunden Sally som lyckades ta sig över staketet och in i skogen efter haren men hon kom snabbt tillbaka när jag roppade på henne.

Haren klarade sig i alla fall den här gången också och Trion klarade sig utan skador, Jester hade några skrubbsår och Gilly är mycket trött men annars mår de bra. Å vad jag önskar vi hade en inhägnad hundrastgård i den här staden nu!

När jag startade promenaden hittade jag en hund som kom med kopplet hängade efter sig ut på en bilväg som jag fångade in och lyckades hitta husse som ägde hunden, sen var det min hunds tur att få hjälp av en annan hundägare att hitta sin matte. Tur man kan hjälpa varandra och att det finns människor som bryr sigmen sånt här ska inte hända!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Åh så skönt att alla är välbehållna!!
En hundägares mardröm, att hunden springer bort.

kram

Anonym sa...

Vad skönt att det gick bra! Vet precis hur det känns. Oron och ångesten under tiden de är borta och den fantastiska lättnaden när allt gått bra.
Ha det! Matte, Glimmer o macArtie