fredag 6 april 2012

Veterinärbesök...

I onsdags efter jobbet åkte vi upp till hagen för spring och bus för Trion.


Sinc kom även han och gjorde oss sällskap med min systeryster. Trion och Sinc de lekte, röjde och hade lika roligt som alltid, men så händer det när Jester, Sinc och Gilly springer tätt tillsammans i leken - Gilly skriker till.


Efter en snabb koll på henne på avstånd så ser jag att hon fått ett sår i ljumsken vid frambenet. Det var inget gruff eller argt mellan hundarna men någon av Jester eller Sinc gav Gilly ett naffs i sidan (ett sånt naffs som hon själv är expert på att dela ut i rumpan på sina kompisar...) och att naffsa en Greyhound i sidan som springer för fullt slutade inte så bra! En Greyhound har ju inget underhudsfett utan massor av muskler så skinnet är inte överflödigt på något ställe så en reva från en tand gör lätt en stor skada. Självklart händer allt när veterinären har stängt så vi åkte hem och satte på en munkorg, gav henne lite smärtlindring och gjorde rent såret så gott jag kunde. Det var en reva men det som var värre var att det var en rätt stor ficka förstås som är så svårt att hålla rent och som jag ville få kollad för jag förstod att det behövdes sättas dränage, så dagen därpå blev det veterinären.

Hos veterinären fick hon stanna över dagen för hon sövdes, syddes och de satte dränage. Så hemskt det är att lämna kvar sin hund hos veterinären att bara gå därifrån med ett koppel i handen, visst gråter man även om man vet att det blir bra men en oro finns alltid när de ska sövas. Allt gick bra förstås, så med oss hem på torsdagskvällen hade vi en trött Gillystrumpa. Vid sådana här tillfällen är jag så glad över att man har försäkring! Nästan 4500 kr gick besöket på men vi kunde direktreglera så vi betalade bara 1800 kr, mycket tacksam över att Agria som enda försäkringsbolag hade öppet även på skärtorsdagens eftermiddag, mycket tacksam!
Även idag har hon varit trött, vill inte äta och inte dricka så jag är lite orolig för henne som man är som matte förstås. Har försökt spruta i henne lite vatten men lyckats sådär... hoppas hon piggar på sig nu under påskhelgen! Jag hade tänkt att vi skulle ha riktiga promenaddagar under påsken med mycket bus men nu blir det vila istället. På tisdag ska dränaget tas bort och sen ska stygnen sitta ytterligare en vecka sen är det ett par dagars vila till efter att stygnen tagits bort innan det kan bli spring och bus igen. Så vi får nöja oss med promenader för Gillys del iaf och inte så långa men som vädret är idag så vill ingen gå ut... Ja här hemma började inte påsken som önskat, en olyckshändelse i lekens hetta, de fyra som har så roligt tillsammans och de hade de även i onsdags..! 

1 kommentar:

Lisa sa...

Åh Gillygumman!! Jag hoppas hon piggat på sig redan! Barn eller hundar...man är lika orolig när de inte mår bra!

KRAM till er alla och en önskan om en (trots allt) Glad Påsk!