torsdag 8 november 2012

Rally, kurstillfälle 2!

Lika roligt den här gången som förra, tänk att det är så skoj med kurs tillsammans med sin hund! Vi fick träna de skyltarna som vi lärde oss förra gången och sen 5 nya skyltar. Av de 5 skyltarna innehöll 4 något med sitt... Ja sitt är inte Gillys starka sida även om hon sätter sig när man säger sitt så tar det tid för henne och hon måste backa ett par steg för att få ihop sin långa kropp. Så nu har vi lite att träna på under veckan, för sitt 3 meter bakom matte blir inte godkänt och inte heller sitt stanna och hunden lägge sig ner istället! Måste i och för sig säga att Gilly är rätt smart... sitt och sen stanna, då verkar det ta tid tänker Gilly och lägger sig ner iställer för det är mycket bekvämare!

Fick lite frågor den här gången från andra deltagare om hur Greyhound är då de tyckte att Gilly var så lugn och följsam. Och så fick jag förstås frågan varför skaffade du en Greyhound och kommentaren det är så ovanligt att se Greyhound på kurs. De tyckte förstås att Gilly var duktig men ovana att just se en Greyhound på kurs. Så tråkigt att det finns så många fördomar om Greyhounds, underbarare hundar får man ju leta efter! Önskar fler visade upp sina fantastiska hundar på kurser mm så folk får se hur underbara de är och sen som bonus, den största av dem alla man har så grymt roligt tillsammans med sin hund!

Gilly var lika härligt positiv hela kursen igenom även den här gången även om blev trött på att detta sittandes! Hon är för himla duktig min RallySessa!

Inga kommentarer: