lördag 15 oktober 2011

Miljöträning

Nu när mörkret är här så blir det mindre med skogspromenader och mer promenader på upplysta gångbanor. Jag har märkt på både Gilly och Yougi men mest på Yougi att vi luffsat mycket i skogen och mindre bland folk nu under vår och sommar, för framförallt Yougi tycker nu att det är mycket jobbigt med all trafik och alla människor. Visst är det bra mycket härligare med skog och ängar än asfalt och bilar så valet är kanske inte så konstigt för oss som bor så nära naturen. Men miljöträning i olika miljöer är så viktigt, så där har vi allt slarvat nu under sommar och vår... eller så har vi bara njutit och tar igen det under mörkare halvåret!

För Trion Långnosar har det nu varit en vecka med mycket promenader på gångvägar bredvid trafik, där vi möter mycket folk/cyklar mm. Så nyttigt det är att vistas i olika miljöer med sina hundar och så trötta mina hundar varit efter de promenaderna. Så nu blir det mycket miljöträning i stan istället för i skogen för min trio, Yougi behöver det mycket då han tycker att det blir jobbigt när det är för mycket liv... Även Gilly behöver det för hon är lite mörkrädd så lite stökigare miljöer är bra för henne speciellt när det är mörkt ute - nyttig träning!

Men visst är vi fortfarande i skogen de dagar vi hinner innan mörkret kommer. Vissa dagar trotsar vi mörkret och går genom skogen ändå... som i fredags då finaste Storöra Sinc var här med min syster! Vi tog en härlig långpromenade på flera timmar tillsammans - jag, lillhusse, Trion Långnosar, systeryster och Storöra Sinc. En helt underbar start på helgen och härligt med en långpromenad med en hel del äventyr för lillhusse, fyrbeningarna men även för oss vuxna tvåbeningar. När vi gick ut sken solen och det var ljust ute när vi kom hem en sådär 4 timmar senare var månen uppe på himlen och det var nattsvart.
Idag har vi haft en fixardag här hemma och Trion har varit trötta efter gårddagen och mest bara latat sig och njutit av solen på altanen. Men imorgon blir det nya äventyr igen!

Jonatan hjälper sin morfar!


Härligt med sol, snart blir det för kallt för att sola på altanen...

Inga kommentarer: