fredag 26 augusti 2011

Fredagsmys!

Så är det äntligen fredag och hela helgen ligger framför oss - helt underbart!

Idag när vi kom hem från jobbet så tog vi en sväng till hagen för bus, det blir en del bus i hagen nu när Flossy är ny här hemma. Jag har inte velat gå på så många nya promenader med henme då samma promenad ger henne trygghet. Så att åka till hagen är nu bekant för henne och samtidigt får både hon och trion utlopp för sitt behov av att springa och leka - ett bra sätt för dem att lära känna varandra också. Gilly och Flossy har blivit mycket bra kompisar och de leker gärna och ofta tillsammans sen spelar det inte så stor roll om det är i husses och mattes säng eller om det är i hagen...





Väl hemma igen blev det lite vila innan kvällmaten med efterrätt - märgben, hundarnas fredagsmys! Flossy tyckte det var sååå gott och såg lite orolig ut att någon skulle ta det ifrån henne... Jag testade att ta benet ifrån henne efter en stund i utbyte mot ett annat märgben och det gick bra även om hon inte släppte benet så gärna.

Lilla Flossy


Trion fick också varsitt märgben, men Gilly är inte så förtjust i det... Hon tuggar hellre på benen när de är tomma sen, hur gott kan det vara?!



Nu ligger de alla fyra utslagna och nöjda på lite olika platser i huset, men snart kommer vi nog krypa upp i soffan tillsammans och om en stund "kräla" in till sovrummet för natten. Ja en sista kissrunda ska hinnas med också innan det är läggdags men den tar husse <3



Lite uppdatering om Flossy:
Hon är verkligen en liten guldklimp så go och mysig! På promenaderna är hon alltid pigg och med, rätt var det är pussar hon någon av de andra hundarna eller så gör hon ett hopp vid ens sida och pussar en på kinden. Hon är verkligen så underbart härlig! Det enda som hon behöver är någon som förstår henne och ger henne tid då hon är lite försiktig i vissa situationer, inte skygg utan bara försiktig och samtidigt nyfiken.

Hon har som jag sagt förut så mycket kärlek att ge men behöver få mycket kärlek tillbaka då hon verkligen älskar att få vara med och få vara nära. Att få springa fritt tillsammans med hundkompisar älskar hon och det kommer hon behöva få göra, att springa fritt behöver hon flera gånger i veckan. Hon njuter av härliga skogspromenader så det skulle hon verkligen uppskatta om hon fick göra ofta i sitt nya hem.

Vi har lämnat henne ensam några timmar per dag nu i slutet på veckan och det har fungerat mycket bra, jag har hört att hon kan pipa lite när man går men slutar snabbt. Hon har inte varit helt själv utan i sällskap av min trio visserligen.

Hon är även helt fantastisk med Jonatan, jourlillhusse på 2 år! De två har funnit varandra och Jonatan lägger sig gärna hos Flossy i soffan. Ibland hittar jag de två tätt intill varandra i soffan, sötisar! Visserligen Jonatan som lägger sig hos Flossy men Flossy låter honom hållas. Sen är det självklart viktigt att hundarna har egna platser som just är egna där inga barn får leka eller sova och det finns det här hemma. Flossy bryr sig inte heller om de vilda lekar som en 2 åring kan leka med leksaker som flyger... hon sover lugnt vidare, hon kan möjligtvis lyfta på huvudet för att se vad som händer, men det är all reaktion hon gör.

Tänk så bra det skulle kännas om Flossy snart hittar sitt alldeles egna hem där hon kan få ge kärlek och känna sig trygg - finaste tjejen! Det är verkligen helt underbart att ha henne här hos oss men det här är inte hennes hem bara jourhem och för varje dag som går så bor hon in sig mer och mer här. Det skulle kännas så mycket bättre om hon fick bo in sig i sitt foreverhome istället! Någonstans finns hemmet för henne och det hemmet kommer få en underbar familjemedlem i Flossy!



Inga kommentarer: