tisdag 5 april 2011

Dagen idag

Idag tog hundarna och jag sovmorgon och sen gav vi oss ut på en liten skogspromenad, en liten omväg när vi ändå skulle hämta lillhusse på förskolan, jag var bara tvungen att ta mig till min blåsippsbacke för att se på blåsipporna. Som tur är har jag inte långt dit. Jag är fortfarande hemma från jobbet men börjar känna mig starkare nu så nu väntar jag mest på att de där 48 timmarna som man ska vara hemma vid magsjuka ska ha gått. Jobbar man med barn vill man vara på den säkra sidan så man inte smittar någon. Sen är det en viss skillnad att vara hemma och på jobbet, hemma sätter man sig ner när man är trött, men på torsdag blir det jobbet igen! Hundpromenader i sakta lunk är nog i alla fall det bästa sättet att återfå styrka speciellt när det doftar vår överallt!

Promenaden började med en ovanlig syn för oss, hästar!


Skogen är nu snöfri - jippiii!




Lite blött och lerigt på sina ställen men det är underbart!


Yougi i blåsippsbacken. Jag undrar ofta hur gammal han är min svarta prins... de gråa silevrstänken blir fler och fler för varje dag som går.


Röde prinsen Jester, letar inte efter blåsippor som matte utan spanar nog mer efter råddjur.


Prinsessan Gilly har alltid koll på vad som händer runt omkring, en uppmärksam tjej.


Blåsippor var det gott om i min backe! Dessa underbara blåa blommorna.



Vi tränar att hoppa upp på stockar och ni ser vem som inte vill...

Precis innan jag tog den här bilden så hittade jag två äckliga fästingar krypandes på Jester. Usch och fy och blä att de redan vaknat!


När vi nästan var framme så gick vi förbi den här gräsmattan, jag lovar det är en gräsmatta och inte en å som det ser ut som nu. Det ska vara en gräsmatta utan gräsänder!


Eftersom hundarna bara fått korta promenader nu när jag varit sjuk igen så tog vi bilen upp till hagen när husse kom hem. Hagen är äntligen snöfri och hundarna kunde verkligen springa i full fart. Härligt att se dem!



Godissök, lillhusse hjälper till.


Två trötta hundar!


En Greyhound kan verkligen springa slut på alla sina krafter... Det är verkligen fullt ös på Gilly!



Yougi däremot han vet hur man ska spara på sina krafter så man orkar reta matte med att gräva groper vilket man inte får i hagen!


Jester han springer sig heller nästan aldrig helt slut, han har alltid lite ork kvar.


Min fina trio som äntligen kan njuta av en snöfri hage att springa i flera gånger i veckan igen!



Lite olyckor hände förstås när vildarna öste på i hagen för fullt...

Jester gjorde en vurpa i leran... Smutsig men annars hel.


Gilly däremot min busloppa som nästan alltid gör sig illa någonstans när hon springer för fullt skadade tassen... Det ser värre ut på bilden än det var. Nu är såret tvättat och det ser fint ut så det var ingen fara den här gången heller.


Det var inte bara Gilly som blev tvättad utan Jester åkte in i duschen också för att skölja bort leran. Ute ur duschen så hjälper Yougi sin kompis att bli torr. Goa lilla Yougi som tar hand om alla här hemma.




Så nu är vi hela familjen mycket trötta efter dagen, så nu blir det sängen för oss alla, ja lillhusse har somnat redan förstås!

Inga kommentarer: