söndag 1 maj 2011

fredag, lördag, söndag...

Helgen har gått fort som vanligt! I fredags hade vi en riktig latdag, lillhusse och jag tog en kort sväng med hundarna, en promenad som tog lååååång tid då lillhusse hittade massor av spännande. Tror promenaden brukar ta ca 10 min men vi var ute i en hel timme. Det är så mysigt och spännande att ta sig tid och gå in i en 2 årings värld, vi hittade stenar, berg mm och allt var ett äventyr. Hundarna blev rätt trötta, det är jobbigt att vara äventyrare även för fyrbenta vänner. När sen husse kom hem från jobbet så åkte vi och handlade inför helgen. Hundarna var med och som belöning för att de så snällt legat i bilen och väntat så tog vi en sväng förbi hagen för lite kvällsrace innan fredagsmyset i soffan.

Lördagen var lugn den också, vi var till pappa min en sväng och hjälpte honom och hundarna fick snällt ligga i skuggan och vänta medan vi jobbade. När vi kom hem var det med en trio trötta hundar, jobbigt att ligga i skuggan och vänta... Som Valborgsmässoafton mys fick hundarna varsitt ben, det var ett nytt slags ben jag hittade, ett vanligt vitt ben med torkad kycklingkött inlindad i benet - mycket populärt här hemma!

Sen kom söndagen den sista dagen på helgen... Dagen har mest bestått i datajobb då man halkat efter lite när vi nu bara varit sjuka ett tag... När kvällen kom smygandes var jag äntligen färdig med allt och hundarna och jag tog oss ut på en långpromenad - älskar långa kvällspromenader!

Först bus i hagen!


Mycket spring i benen på trion idag...


Finaste rumporna!


Förstår att Jester säger ifrån när vildarna Gilly och Yougi
kommer farandes som två vilddjur...


Godisskök och alla tre ska leta på samma fläck...


Trion efter bus!


Jester i sitt nya bärnstenshalsband som ska hålla fästingar borta.


Yougi i sitt bärnstenshalsband.


Även Gilly har såklart ett bärnstenshalsband.


I skogen klättrade vi i berg, ojämn terräng är toppen för att träna upp muskler och smidighet på hundar och speciellt på en stel Greyhound.Lite vila i kvällssolen.


Bänkar är också bra att träna, hopp, balans på mm. Här tränar vi stanna kvar... Gilly har sin egna stil! Inte lätt att vara en osmidig Greyhound men sessan gör verkligen så gott hon kan.


Spana på råddjur hör kvällspromenader till...Tror ni att vackre Jester lämpar sig för utställning? Ja inte för SKK utställningar utan för Stockholms kapplöpningssällskaps utställning där NNL hundar är inbjudna till en alldeles egen klass.Vackraste trion i vassen!


Yougi min älskade lilla lurcher!


Allt blir så mycket mer spännande när man är två som kan spana ihop... Ni ser coola Jester i bakgrunden som inte bryr sig om rådjuren som redan hoppat iväg.


Fröken svart och herr svartvit - ett vackert par!


Fina gänget!


Vattnet ligger alldeles stilla.


Solen på väg ner och det är dags att vända hemåt.


Tänk att nu är vi redan inne i maj - tänk så fort det går!

1 kommentar:

Margaretha sa...

Härliga bilder som vanligt. De är verkligen finfina tillsammans. Snygga fästinghalsband och bra är de ju också. Ha en bra ny vecka!
Tack för medlemsbladet. Trevligt att läsa!