torsdag 12 september 2013

Träff med papillon och sårskada...

Igår kväll fick vi trevligt sällskap på promenaden av Alva och Tuffsan, två Papillon och deras matte som är min arbetskollega. Äntligen fick Ozzy umgås med någon i sin storlek, även om han inte verkar tro att han är mindre än mina andra tre här hemma... Ozzy var nyfiken på de två söta tjejerna men de var inte lika nyfikna på honom men lite bus blev det allt!
 
 
Nu hade de slagit fälten till Jesters lycka som fick springa för full fart ute på de stora fälten!

 
Fint gäng i kvällsmörkret! Så mörkt det börjar bli om kvällarna nu...
 
 
När vi kom hem upptäckte jag att Jester hade fått ett sår på rumpan och stackarn har nu munkorg på sig. Egentligen borde det vara Gilly som skulle ha munkorgen på sig för det här såret är hennes förtjänst. Nu var det att bra tag sen men igår var hon het och i leken när de sprang så bet hon Jester i rumpan och det blev ett ordentligt sår. Nackdelen med Greyhound att de använder munnen när de springer för fullt... inte kul! Det är bara Jester som triggar igång det här hos Gilly, Jester är snabb och Gilly slår över i jakt i leken. Tillsammans med Yougi eller Ozzy har jag aldrig sett henne bli så het och slå över... Funderar starkt på att alltid ha munkorg på Gilly när hon springer med de andra eller låta henne springa själv vilket hon gärna gör också. Inte lätt alla gånger... men det är tråkigt att se någon av sina hundar ha ont. Vi behöver nog inte åka till veterinären utan vi tvättar såret 3 gånger per dag och som tur är ligger fickan som blev av tanden uppåt så såret dränerar sig själv. Har även Rimadyl hemma sen tidigare som Jester får för att förhindra inflammation i såret. Nu hoppas vi att det läker fort! 

 
Ser värre ut än vad det är när jag klippt bort pälsen runt om för att lättare hålla rent, det rinner en del just nu också... Min fina Jester!


1 kommentar:

Anonym sa...

Usch då hoppas det läker fint! Så kul följa er nya hund. Är själv förtjust i whippet ( små ) eller stora Italienare och det blir nog ngt sådant som nästa hund.