måndag 23 september 2013

Mush!

Nu har vi testat lite olika Mushprodukter, spännande har det varit och riktigt roligt att ge hundarna mat. Man har inte vetat riktigt vad de skulle tycka om maten från dag till dag, skulle de äta eller inte, skulle de kanske till och med sluka maten. Kan avslöja att det blev lite blandade resultat, rätt självklart förstås med ny mat när man har några kräsna hundar hemma. Jester och Ozzy har ätit allt, Jester var lite tveksam till kycklingorganmix dock, kan tänka mig att det smaka annorlunda mot de det brukar få, annars har de två ätit allt med god aptit och haft fina magar hela tiden. Gilly har inte ätit mycket av maten, inget av det om jag inte blandat ut det i vanliga maten och inte ens alltid då... likaså Yougi som faktiskt brukar äta allt! Fina magar har de två också haft när vi provat nu under en 3 veckors period om vi nu inte räknar när Gilly fick kycklingorganmix... jisses så dålig hon blev! Hon hade diarré ett par dagar efter att hon fått organmixen men det värsta var att hon verkligen mådde illa och det bara rann skum ur munnen på henne och hon kräktes. Jag har hela tiden blandat Mushmaten med deras vanliga mat som är Nordic färskfoder så det har blivit en lugn invänjning och om man nu bortser från att Gilly reagerade så starkt på organmixen som säkert beror på att hon inte är van vid sån mat så har alla haft fina magar hela tiden. Kanske fick hon till och med för mycket A-vitamin vilket lever innehåller och reagerade på det? Organ som hjärta, muskelmage och lever ska vara annars vara väldigt nyttigt för hundar, det innehåller mycket som hundar behöver. Men helt ärligt tror inte att jag provar organmix igen hur bra det än är, inte när Gilly blev så dålig och de andra inte tyckte om, ja Ozzy åt förstås. 

De Mushkorvar vi har testat är;
Köttmåltid - Jester och Ozzy åt glatt, Yougi åt utblandad i sin vanliga mat, Gilly åt inte ens utblandat i sin mat...
Kycklingmåltid - alla åt (Yougi och Gilly utblandat i maten förstås).
Laxmåltid - alla åt (Yougi och Gilly utblandat i maten förstås).
Kycklingorganmix - bara Ozzy som åt glatt, Jester och Yougi åt med tveksamt och inte allt trots att det var utblandat. Gilly åt men långsamt och spottade ut en hel del trots att det var utblandat, hon åt inte upp allt och blev väldigt dålig i magen, säkert ovana.
Kalkon med ben - mycket omtyckt av alla här hemma!

Vi har även fått en gratispåse från Mush då vi ansökt om en gratiskupong, Mush BARF Vaisto. Det är som köttbullar i en påse med blandning av tre olika sorters kött och innehåller allt som en hund behöver till en måltid. Läs gärna mer här! Perfekt när man vill testa Mushprodukter! Jag tycker att köttbullarna är super och är perfekt att ta med sig på resan som lite extra till hundarna. Nu blir det dyrt med så stora hundar som i alla fall tre av mina är att ge dem bara denna påse som mat men som lite extra är det super! Nu blev det ett blandat omdöme från hundarna igen... Jester och Ozzy äter dem med glädje men Yougi äter dem bara utblandat i sin mat och Gilly inte alls... hon är så tråkig när det gäller maten! Men skam den som ger sig... vi får väl lov att fortsätta prova och blanda så kanske alla snart äter av nästan allt i alla fall!


Mina favoriter som vi helt klart kommer köpa mer av är Laxmåltid men jag tror att jag ska försöka få tag på deras laxkorv istället då jag inte behöver ha ett "fullfoder" då jag bara vill variera det kött som hundarna äter under en vecka. De får ju idag ett färskfoder som är ett "fullfoder" med alla vitaminer mm som behövs. Fler favoriter är kalkon med ben, ska även pröva deras kalkon benfria. Oxkött får hundarna i sin vanliga mat så det behöver vi inte tillsätta och kycklingvingar får de råa en gång i veckan så lax och kalkon känns bra att ge som extra. Skulle önska att mina åt renkött också det har Mush också, ren med ben, kanske något jag ska försöka övertala hundarna till att äta... På det här sättet skulle hundarna få i sig kalkon, lax, oxkött, kyckling, griskött ibland när de får broskben och kanske att jag lyckas få i dem ren också (man kan alltid hoppas). Det känns verkligen toppen även om jag inte lyckas med ren med den variation de skulle få och varje vecka skulle de då få minst 3 olika sorters kött precis det som jag är ute efter.

Vi kommer med all säkerhet även köpa påsen Mush BARF Vaisto, ska allt försöka få alla Fyra att äta av dem för det skulle vara perfekt när vi är ute och reser! Då behöver vi inte tänka på ben och olika sorters kött för allt finns i den här påsen formade till köttbullar. Det här skriver jag inte för att göra reklam då man faktiskt får en kupong till om man bloggar om just dessa köttbullar utan för att jag tycker att de var så smidiga inte kladdiga som korvarna tex och en mycket bra blandning på maten som verkligen är väl värd att ge sina hundar!

Inga kommentarer: