söndag 28 april 2013

Hagen och veckans utmaning!

Idag tog vi en härlig långpromenad som startade vid hagen för bus och spring, självklart var de uppvärmda först med en liten promenad till hagen. Vi var länge vid hagen och bara myste i solen, ja en hel del spring blev det förstås för Trion...
 
Mina vackra Tre!
 
Älskade Lillhusse var med en stund i hagen, han tycker om att vara med och se hundarna springa. När hundarna inte sprang så lekte han... ja kan det vara soldansen kanske?!
 
 
Härlig svalka!

 
Så vackert med hav av blåsippor i backarna!

 
Mindre roligt vårtecken... usch!
 
 
Under promenaden hem från hagen tränade vi på veckans Dogparkour utmaning! Inga pelare hittade vi i skogen förstås men en hel del annat.
 
Vi startade med en rätt lätt stubbe, gick som en dans för alla Tre!
 


 
Gjorde det lite svårare med en sten som var lite högre. Yougi och Jester klarade det på en gång, Gilly hoppade upp och ner ett par gånger innan hon hittade balansen. 
Sen till något riktigt svårt! En halv stam, för stubbe kan det knappast kallas... Jester fick börja och det tog honom ett par gånger innan han hittade balansen och höll sig kvar. Riktigt imponerad för det var rätt högt och inte så stor yta för tassarna.

 
Eftersom det var första gången med något som var så högt för Yougi så var mitt mål att han skulle sätta båda framtassarna på stammen. Med lite godis ovanpå så gick det utan problem, en liten fusk så här i början.

 
Gilly vill jag inte ska hoppa upp på den här stammen alls... hon är för stor och kommer bara att ramla och slå sig om hon ens försöker. Med henne räckte det inte med bara godis på toppen utan vi fick plocka fram klickern också för att hon skulle förstå att tassarna skulle upp också. Hon var då snabbt med på noterna och med godis på toppen också så förstod hon snart vad jag ville.


 
Sen hopp upp och stanna kvar, så grymt duktiga de är mina Tre!

 
Lite balansövningar på gamla stockar hann vi med också!


 
Trion tyckte det var riktigt roligt och de hoppade glatt upp på det ena och det andra, de fick ju godis. Nu är de vana vid att jag ber dem hoppa upp på olika saker under promenaden men lika kul tyckte de att det var ändå och genom att ta lite svårare saker som tex stammen så blir det både träning, lek och nya utmaningar! Får se om vi kan hitta en riktig pelare under veckan också... Nu sover Trion gott här hemma så det blir en lugn söndagskväll för oss här hemma.

Inga kommentarer: