söndag 28 april 2013

Dogparkour!

Hittade en härlig hemsida som även har en grupp på FB - Dogparkour Stockholm.

Från deras hemsida om Dogparkour:
Parkour är en slags sport som går ut på att smidigt, kontrollerat och snabbt röra sig i olika miljöer. Man använder sig av sin omgivning och hindren kan bestå av allt ifrån hustak, stolpar, räcken, bänkar, murar, staket, träd till trottoarkanter och väggar.

Dogparkour är balansträning för din hund, och den här träningen har många positiva effekter! Bra balans ger bra kroppskontroll och gör hunden mer självsäker, även i andra situationer. Träning överlag gör hunden mer följsam, förutsatt att den bygger på positiv förstärkning – som går ut på att vi belönar när hunden gör rätt!
 
Koncentrationsförmågan ökar, musklerna utvecklas och självkänslan stärks. Det är roligt att träna hund! Och det är roligt att se hur mycket hunden växer när den klarar uppgifterna vi ger den!

I deras FB grupp har de veckans utmaning, den här veckan är det en pelare hunden ska klättra upp på/sätta tassarna på mm, fantasin är fri! Roligt med lite tips om vad man kan aktivera sin hund med under promenaden för ibland tar fantasin slut och så får man ett mål att jobba med under en vecka. Nu ska vi vara med i veckans utmaning även om vi nu inte bor i Stockholm och kanske inte har så gott om pelare där vi går... men stubbar finns det tex gott om!

Inga kommentarer: