onsdag 25 juli 2012

Skövde!

Nu har vi kommit hem efter ett par dagar i Skövde! Jag, Husse, Lillhusse, Trion och min mamma har varit hos min moster och hennes familj och hälsat på. Hos min moster bor det 3 Vinthundar - 2 underbart fina, goa Whippetar och en otroligt vacker, envis  Greyhound. Det är tack vare min moster och hennes hundar hon haft genom åren som gjort att jag fått upp ögonen för dessa underbart vackra hundar och bättre kan det ju inte bli än att vara ägd av en eller i mitt fall Tre Vinthundar!

Vi har haft ett par helt underbara dagar med massor av prat då man inte träffas så ofta och har mycket att ta igen, mycket bus för Jonatan då det fanns många spännande saker där... och min Trio har förstås haft det toppen! För Trion har det blivit lite spring på tomten men mest har de bara myst i solen. Det fungerade super med alla hundarna tillsammans bara Jester som skulle tala om för min mosters yngsta Whippet, Brynolf att han var lite jobbig ibland... Jester börjar verkligen bli lite gubbe och tycker att allt ska vara lugnt, men det räckte med att säga till med ett nej så slutade han och höll sig till matte istället.

Gilly fick snabbt en kompis i Whippeten Brynolf som kärade ner sig lite i Gilly, han lämnade inte henne sida så ofta... Det är härligt att se Gilly tillsammans med andra hundar nu. Hon har verkligen utvecklats från att vara lite vass och kunna dela ut ett nyp i rumporna på dem hon lekte med till att bli trygg och leka på lika villkor! Gilly och Brynolf hade verkligen superskoj!


Min fina Yougi trött efter bus.


Vackrast av dem vackraste, en storfavorit hos mig, Greyhounden Bella. En dam som vet vad hon vill, så snäll och ja helt underbar. Bella trivdes mest med att titta på när de andra sprang.


Brynolf en helt otroligt go och härlig Whippet, helt klart blev man kär!


Vackra Dacke, en Whippetkille på 11 år som tar livet med ro nu för tiden <3


Bellas favoritsysselsättning (ja förutom att tjuva mat då...) ligga på gräset och sola.


Jester slöar han också...


Vackra Dacke njuter i solen även han!


Min kusin har även hon 3 Vinthundar, visst har jag en underbar släkt! Hon har 2 Salukis och 1 Greyhound och när kusinen jobbade var även de på besök hos min moster men de fick vara inne när nu matte deras inte var med och hade koll på dem. 9 Vinthundar tillsammans som inte känner varandra kan helt klart bli för mycket. Men nyfikna var de...

Salukin Aladdin


Salukin Mozart


En annan favorit... vackra Greyhounden Ellie!


Jonatan och Brynolf de hittade varandra de också, blev en del bus... Men båda var så duktiga så när de lekte!


Bella visar att hon kan buga men det finns fler som vill ha godiset... söta de är!


Brynolf <3 Vad ska jag hitta på nu då...


Mina vackra Tre i kvällssolen!


På kvällarna var alla hundarna trötta och låg utspridda helt lugnt tillsammans med oss ute på glasverandan där vi satt varje kväll och pratade till sent på nätterna. Jag bara älskar Vinthundars lugna sätt att vara och umgås och deras förmåga att bara koppla av!

Bella med världens sötaste fläckar!


Gilly och Dacke delar på soffan på glasverandan.


Läs mer i min mosters blogg här! Tack för ett par helt underbara dagar <3

2 kommentarer:

Lisa sa...

Åh vilken LYX att få umgås med så många underbara hundar!!

Kram

Lena sa...

Kul att träffas! Vi får försöka ses en kväll nästa vecka när jag är i Nyköping. Kram