fredag 27 juli 2012

Greyhound Park!

Idag har vi varit på inofficiell vinthundsutställning vid Åkersberga, Greyhound Park. Så många vackra hundar det fanns att titta på!

Många vackra Greyhounds, rena paradiset! Några skulle ställas ut men många väntade på kapplöpningarna som skulle börja på kvällen. Det är SM i full gång nu i hundkapplöpning!


Tosca och Greya två irländska Greyhounds.


Kyra även hon en Greyhound från Irland.


Ett vackert Greyhoundgäng som hälsar på en Italiensk vinthund.


Greyhoundtikar i ringen!


En annan av mina favoriter Borzoi.
Några Lurchers från Irland förutom mina två prinsar var där också!

Fionn som blev BIR av vinthundsmixarna.


Ozzie, en busig kille med full fart! Han lyckades till och med få igång Yougi till bus i koppel... händer aldrig annars!


Fina Lipton!


En svart liten raggis som jag helt glömt namnet på... men så vacker!


Jag ställde ut Jester och Gilly i vinthundsmix klassen, Jester är en vinthundsmix och eftersom Gilly inte har en svensk stamtavla så räknas hon som en oreggad Greyhound och även de går under vinthundsmix. Yougi var med även han men han höll ställningarna utanför ringen, jag tror inte att han skulle tycka att det där med att springa runt i en ring och behöva bli klappad av en domare är så kul så han slipper.

Alla mina hjärtan vilar i skuggan!


Jester och jag i ringen!


Tyvärr tyckte jag så blev bara den som vann placerad den andra fick HP i vinthundsmix klassen så jag vet inte på vilken plats Jester kom på egentligen men vann gjorde han inte. Men ett fint omdöme och en påse med lite smått och gott fick vi med oss hem även en HP rosett att pryda väggen med. Så matte är mer än nöjd då världens bästa Jester verkligen är världens bästa Jester på alla sätt och vis <3

Jesters omdöme: Mycket söt hund, med bra pigment och balanserad kropp, rör sig bra från sidan, välvisad!

Gilly och jag i ringen!


Gilly var superduktig och hoppade och for inte så mycket i kopplet idag som hon annars gjort när vi varit på utställning. Vi tränar kanske inte så mycket på det här hemma kanske... typ aldrig! Gilly vann faktiskt gruppen med tikar och blev Bäst I Motsatt kön då hanen sen slog henne. Stolt över min sessa som jag tycker är vackrast i världen och idag ville hon verkligen samarbeta. Gilly fick två påsar med gott och blandat i och en rosett (en till tror jag skulle komma med posten då vi inte fick någon BIM rosett...) med sig hem även ett omdömer förstås!

Gillys omdöme: Trevlig välbalanserad tik, fint huvud och uttryck, bra hull, rör sig bra, välvisad!

Blev faktiskt riktigt stolt över Gillys omdöme! Fint hull, som jag kämpat med henne för att få henne till en bra vikt, så skönt att få det på papper att hon är fin i hullet nu. Rör sig bra, känns också roligt då hon tidigare hoppat, galopperat eller gått i passgång. Roligt med omdömen tycker jag även om jag älskar min prinsessa precis lika mycket ändå oavsett vad det står på ett papper <3

En härlig dag har vi haft och det var faktiskt vår sista semesterdag, nu kommer en vanlig helg och sen väntar jobbet igen efter fem underbara veckors ledighet.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Så KUL!! Grattis till de fina omdömena!
Tänk, det fanns en tid då jag också kuskade runt lite på utställningar med mina whippets. Något som uppfödarna gärna ville. Men det är ju så (tyvärr) att är man "tjenis" med domaren har man bättre chans. Jag var inte "tjenis". *s*

kram

Lena sa...

Grattis till BIM och fina kritiker!