lördag 12 juni 2010

En stjärna!

Åh är så glad ända in i hjärtegropen! Vi ska joura en stjärna - Star!


Det är en del pusslande att få hundarna där det passar bäst... Vi blev först tillfrågad om att joura Billy-Bob men han blev bokad, sen var det Hazel-May hon blev också bokad. Det blev då bestämt att vi skulle "mellanjoura" Millie i väntan på att hennes familj här i Sverige som bokat henne var redo att ta hem henne. Det är nämligen bättre för Millie att komma till Sverige och lämna plats till en annan hund i nöd och som behöver en kennelplats på Irland än att vara kvar på Irland och vänta på att familjen kunde ta hem henne. Familjen skulle nämligen flytta och då är det inte lätt att ta emot en alldeles ny familjemedlem som behöver mycket tid. Inte gjorde det oss något att "våra" jourhundar blev bokade för det är så enormt underbart när hundarna blir bokade och få komma till sin forverehome!


Men så dök då vackarste Star upp som en hund som behövde ett jourhem... Vackraste Sessan med de rädda ögonen. Så tillsammans löste vi det på bästa sätt! Star som tidigare bott med min Yougi nere på Paws ska komma hit där hon kommer till en kompis hon känner sen tidigare vilket ger henne en enorm trygghet. Yougi och Star var mycket goda vänner på Irland. Star är nämligen en blyg tjej som behöver lite tid på sig och som behöver hundkompisar för att känna sig  tryggare. Vi har även möjlighet att ha en hund i jour under en längre tid så det kändes bättre att ta en hund som behöver oss ev. en längre tid än Millie som bara behövde oss en månad.




Milliegumman blir självklart inte utan ett mellanjourhem utan ska till min moster istället som bor närmare familjen som Mille ska till. Millie får även kattränas hos min moster då både min moster och Millies nya familj har katter, min moster hade även bara möjlighet att ha en jourhund tills augusti så allt löste sig till bästa sätt för hundarna! Tack vare att Millie och Star kan resa till Sverige till jourhem så lämnas nu två kennelplatser lediga på Irland där två andra hundar kan räddas från avlivning när deras fem pounddagar är slut...


Nu får vi se om Star blir bokad vilket självklart är bäst för prinsessan men jag längtar mycket efter att få hem henne till oss och skämma bort henne! Så nu väntar vi bara på ett resdatum för tjejen! Ska bli spännande att se Yougi och Stars reaktioner på varandra när de träffas igen efter 4 månader.


Millie kommer föresten den 16 juni och mellanlandar hos oss några dagar innan resan till Skövde (till min moster) börjar så vi hinner få pussa på henne också.


Är du intresserad av Star så läs mer om henne här eller kontakta lena@neverneverland.se eller mig på camilla@neverneverland.se


Tack alla ni som lägger ner tid och energi för NeverNeverLand, ni gör det möjligt för dessa hundar att få en andra chans här i livet!

Inga kommentarer: