söndag 27 maj 2012

Pingsthelgen!

Vilken helg och vilket väder! Inga måsten (jo vi hade behövt städa men vi struntade i det...) vi har bara tagit dagarna som de kommit, helt underbart!

Lördagen blev en väldigt lat dag då både lillhusse och jag var så trötta och sov ikapp ett par timmar från veckan under dagen. Trion de njöt av vädret och en solig altan och gräsmatta. 

Lite senare på eftermiddagen när temperaturen var lite svalare tog vi  en tur till hagen. Det är så himla bra med hagen då de kan springa precis så mycket som de själva orkar i värmen. Vi hade ordentligt med vatten med oss och en kylfilt till Gilly om hon skulle springa sig varm eller snarare när... Lillhusse var med också och han tyckte som alltid att det var skoj ända tills han blev omkullsprungen vilket gav näsblod... Händer nästan aldrig att Trion springer omkull lillhusse men idag satt han på huk och hade precis krypit fram från ett bord där han suttit under och lekt med sina bilar så Gilly såg honom inte förens det var försent...

Vi fick besök i hagen av en Border Collie och av en Schäfer/Rottweiler korsning. BC gick inte ihop med Jester... Jester som är världens snällaste blev verkligen arg på BCn då den bara skulle upp och rida på honom. Jag förstår Jester det är inte det utan jag blev mest bara förvånad att han kunde säga ifrån vilket han nästan aldrig gör till främmande hundar. Men just hundar som ska lägga tassarna på Jesters rygg gillar han inte, han är rädd om sin rygg min kille. Han sa ifrån på ett mycket bra sätt men BCn lyssnade inte så husse lämnade hagen. Vet inte om han blev sur på att Jester blev upprepade gånger arg även om Jester nu sa till på ett bra sätt hela tiden, eller om han bara helt enkelt såg att det inte fungerde något bra för hussen sa inget utan bara gick. Kvar blev Schäfer/Rottweiler korsningen som gärna busade lite och Yougi blev helt kär i henne, en så söt lite tik! Gilly tycket den var lite läskig som alltid med andra hundar som inte är vinthundar men hon är så himla duktig!Passade även på att under kvällen förbereda för fler varma dagar... Så himla bra att ha i frysen att ta av när det är varmt eller när Trion behöver något att göra.


Söndag och Morsdag så jag fick bestämma vad jag ville göra så det blev en tur till stranden! Så härligt med korvgrillning och årets första bad i havet för husse och lillhusse. Det var riktigt skönt i vattnet, jag badade benen, det var lagom varmt och skönt i solen även om det fläktade en del. När vi kom till stranden var det några till där men vi blev rätt snart ensamma då vi kom ut lite senare på eftermiddagen och då kunde Trion strosa runt själva och springa i sanden! Bästa avslutet på en pingsthelg och en helt underbar Morsdag som även firades med min mamma som var med!
Vilken försmak på semester helgen har bjudit på! Snart semester, bara fyra veckor kvar!

Inga kommentarer: