tisdag 23 juli 2013

Furuviksparken!

Vi gjorde ett stopp på väg hem från Dalarna i Furuvik för två dagar i Furuviksparken. Det var flera år sen jag var där sist och då innan Lillhusse kom in i våra liv så det var jätteskoj att uppleva parken tillsammans med honom. I Furuviksparken är hundar tillåtna, de får inte följa med in i alla hus som Djungeln mm men annars för det vara med överallt. Vi såg många familjer med hundar, riktigt trevligt! Lite varstans hade de ställt ut hundskålar också så hundarna kunde dricka, super! Lillhusse älskade parken, lite djur som han tycker är kul en stund... massor av karuseller som han älskar och ett häftigt badland som blev hans favorit! Jag kan verkligen varmt rekommendera Furuviksparken till alla barnfamiljer men framför allt till barnfamiljer med hund, vilken toppen möjlighet att få ha med sig även sina hundar!

DAG 1

 
Orangutangerna var inte så intressanta tyckte Trion... kanske för att de var inomhus och dit fick inte hundar gå.

 
Stenbockar (tror jag att det var) de rörde på sig lite och var lite roligare...

 
Jester spanar på något spännande!

 
Griskultingarna sprang runt och lekte och skrek, mycket spännande tyckte Jester och Gilly!

 
Flodfärd, spännande tyckte Lillhusse.

 
Klappa getter är alltid lika roligt!

 
Lemurer rätt roliga att spana på...

 
Det som var mest spännande var helt klart schimpanserna i alla fall om man frågar Gilly..! De satt väldigt stilla så jag vet inte riktigt varför något med deras doft var det helt klart i alla fall, lite spännande att fundera på varför!


 
Fint gäng!

 
Furuviksparkens tivoli - det var skoj!
 
Badpaus - skönt med vila tycket Trion! 
Vår lilla campingstuga som vi bodde i över natten. Inte så stor men vi fick plats...

 
Trött Trio efter en dag i Furuviksparken. Måste säga att även om de spanade och tyckte att några av djuren var spännande att titta så skötte de sig galant. De var lugna, kunde koppla av när vi stannade trots mycket folk, brydde sig inte om andra folk eller hundar, de är helt klart bäst! 
DAG 2


 
Grisarna fortfarande lika intressanta...

 
Havet, vackra havet! Ett besök ut till Hemliga fortet gjorde vi och fick inte bara se spännande saker utan även havet med dess vackra natur! Ja Trion och jag vi hoppade över det hemliga fortet och njöt av havet istället. 
 
På restaurang då vilar man...

 
När Lillhusse roade sig i karusellerna igen så hittade Trion och jag en grön plätt i solen - mys för en stund i alla fall tills det blev min tur att åka med.
Superhäftiga badlandet! Det fanns mer för större barn som djupare bassänger och en mycket större vattenrutschbana. För ännu mindre barn fanns det en mysig lite pool med en svamp i mitten som spruta vatten. För Lillhusse var den här poolen den som var helt klart bäst! 

 
Trion trötta efter djurpark och tivoli.


 
En trött hjälte somnade i vagnen på väg till bilen - nu åker vi hem!

Inga kommentarer: