onsdag 15 augusti 2012

Reflexer

Nu i veckan har jag plockat fram alla reflexer till hundarna och börjat använda dem. Har upptäckt att på våra sena kvällspromenader är det verkligen mörkt ute nu. Reflexhalsbanden hänger på krokarna igen, reflexvästarna är framplockade och de nya reflexen på kopplena är ditsatta. Så nu syns vi i mörkret!


De här reflexerna på kopplena köpte jag i våras när Hööks reade ut höstens och vinterns saker. De var och är fortfarande billiga på Hööks och jag tycker de är super. Men när jag idag satt och letade runt efter reflexer som man kan sätta på kopplena med kardborrfäste till mina långa koppel som jag inte vill göra längre... så hittade jag de här. Så sugen jag blev... älskar att färgmatcha allt till hundarna knäpp som man är. De kostade däremot en hel del mer än de på Hööks... få se om jag beställer några, de jag har är ju toppen men färgerna som sagt, det hade varit så snyggt!

De finns i rosa, blått och grönt...2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Camilla! Vilka fina hundar du har!
Jag hoppas på att få adoptera min första hund nästa vecka, en lurcher! jättefin e hon.
tänkte fråga om du har testat o låta dom springa med en löplina(tror ja dom kallas)som är 25 meter. har inte nån inhägnad i närheten(jag kommer ju såklart åka till en men det tar ca 45min) så vore skönt om hon även kunde få springa av sej mer i närheten av mitt hem.
Nu bara hoppas jag att adoptiognen går igenom...
erik

Camilla sa...

Hej!

Tack, självklart tycker en mycket partisk matte att Trion är vackrast i världen.

Jag har använt långlina på Jester och Yougi några gånger men bara som träning och aldrig att springa i. En vinthund får så snabbt upp hög hastighet när de springer och risken att de gör sig illa på linan är stor. Linan kan fastna i något, hunden kan trassla in sig i linan och skada sig och för att få stopp på en vinthund som springer så måste du ta tag i linan eller trampa på den och det ger ett häftigt stopp/ryck som kan skada rygg även om man använder sele.

Så nej jag har aldrig använt "löplina" till att låta mina springa med. Sen är alla individer olika, vissa mer springgalna än andra.

Lycka till och hoppas du snart får dela livet med en lite Lurchertös!

Hälsningar Camilla