fredag 24 maj 2013

Apan...

Ja så heter den nya Dogparkour utmaningen, det kommer en ny utmaning varje torsdag så den här är nästan helt färsk! Hunden ska sätta framtassarna på en stång eller liknande och sen sänka huvudet under stången så det ser ut som den hänger, självklart gör hunden inte det utan står med sina baktassar i marken. Kan lova att det var inte ett lätt moment att träna, belöna, uppmuntra och samtidigt fotografera!
 
En perfekt grind att börja med - hunden kan själv välja vilken nivå på stång den vill ha!

 
De som inte tränade för tillfället passade på att äta gräs...
 
 
Jester superduktig men tröttnar fort så det är korta pass och mycket uppmuntran som gäller. Här är det en början på hur det ska se ut men faktiskt gjorde han ett par klockrena men de hann jag inte ta kort på...
 
 
Yougi så ivrig och snabb, en tass fick vi till och det fick han självklart beröm för, huvudet är ju under stången beroende på vilken tass man tittar på förstås. Varje litet steg fick en uppmuntran och en korvbit, lika för alla Tre.

 
Gilly med full fokus på korven! Även hon använde en tass till att börja med. Det var både en fördel och en nackdel att det var en grind med flera stänger under varandra... Hundarna kunde själva välja vilken höjd de ville hoppa upp med framtassarna men det var lätt för dem att flytta ner tassen när de skulle ta godiset.

 
Så underbart vackra promenadstigar vi har!

 
 
En perfekt bom att träna apan på!
 
 
Gilly hade redan förstått vad det handlar om, hon är smart (och gör allt för korv)!
 

Yougi använder en tass men huvudet är under, visst finns det apor som bara hänger med ena armen!

 
Jester fastnade inte på kort alls... han behövde lite mer muta och uppmärksamhet från mig så kameran stoppade jag i fickan när vi jobbade.
 
Vi har inte glömt de gamla utmaningarna heller utan det som varit lite svårt/läskigt det har vi fortsatt träna på och det som var lätt och roligt gör vi förstås ofta för att Trion ska tycka att det är roligt och vågar testa och försöka. Rörliga föremål var inte helt självklart men nu är de det och svansarna går när de ser att vi är på väg till en speciell lekpark där dessa rörliga föremål finns. Ingen ur Trion tvekar ens nu utan de hoppar upp, balanserar en stund och hoppar sen ner, glada och stolta! De är för härliga min Triss I Lycka!1 kommentar:

Malin Dogparkour Stockholm sa...

Härligt! Ni är så himla duktiga!!