söndag 30 juni 2013

Klickerträning just nu... dogparkour.

Ja så är det en ny veckans utmaning i Dogparkour... kan säga att vi  inte tränat så mycket på förra veckans under vår fjällsemester. Så nu känns det som vi ligger lite efter... sista gångerna har det varit saker som för mina Tre har tagit tid att träna in och vi är inte färdiga med en del utmaningar som vi får träna nu också, mina är inte så snabba i träningen alla gånger det tar tid och det måste det få göra för det viktigaste är att de tycker att det är kul hela tiden. Det känns som det varit en del utmaningar med flera moment i övningen och då tar det längre tid, i alla fall för oss men vi har roligt hela tiden oavsett tiden!

Gamla utmaningar som vi fortfarande tränar här hemma är bakdelskontroll - upp på ett föremål med framtassarna vilket de alla tre kan men sen ska de gå runt det också med baktassarna, där är ingen av mina. Sen är det backa som Gilly nu kan på kommando, tjohoooo, Jester har börjat förstå vad han ska göra med klickerns hjälp men baktassarna vill inte riktigt med än, men snart så! Sen är det tass på musmatta, det kan både Jester och Gilly nu ska vi bara ta med den ut för att jobba mot olika föremål, vi har tränat en del inne på olika föremål och det går bra.

Yougi sätter jag inte lika stora krav på och jag vill inte ha flera saker på gång samtidigt för det blir han stressad av. Så vi kör fortfarande allt du kan göra med en musmatta och det kör vi ett tag till tills han känner sig trygg i det. Mycket lättare att träna hopp upp och över mm ute på olika saker än såna här övningar, på något sätt känner han att det är större krav. Jag börjar också alltid med att träna de andra två så kan han välja själv om han vill vara med. Kommer han ner (han ligger oftast på övervåningen) så vill han, väljer han att inte komma och titta vad vi gör så får han vara, hans val! Vi nöjer oss med att hoppa upp på stenar och balansera på träd mm ute för det tycker han är kul och så tränar vi annat lite vid sidan om när han själv vill för då blir träningen som bäst för då tycker Yougi att det är kul! 

Nu är det även en ny veckans utmaning - plocka upp! Den går ut på att hunden ska plocka upp ett föremål från marken. Väldigt praktiskt när en hund kan det, har själv använt mig av Sinc (min systers hund) flera gånger under veckan i fjällen som kan det på kommando, super när man bär på en tung ryggsäck. Det svåra för mig är att mina inte tar saker i munnen alls... har försökt klicka in det förut men inte lyckats, eller snarare jag har gett upp. Nu tar vi nya tag och ser hur långt vi kommer den här gången!

1 kommentar:

Malin Dogparkour Stockholm sa...

Så fint ni verkade ha det i fjällen!
Ge inte upp hoppet om att apportera! Kora var OMÖJLIG! Jag gav upp både en och två gånger... sedan gick vi terapihundsutbildningen och då MÅSTE hon kunna det. :) Man får vara påhittig! Hör av dig om du vill ha fler tips. :)