tisdag 26 juli 2011

Leksand!

Det var riktigt skönt att komma till Leksand och veta att vi skulle stanna en vecka då vi farit runt i ett par dagar. Skönt men samtidigt lite tråkigt då husse skulle vara ledare på Leksands hockeyskola så det blev inte så mycket semester tillsammans, men lillhussem jag och trion vi roade oss bäst vi kunde. Min pappa kom upp ett par dagar också och gjorde äventyr tillsammans med oss, så roligt!


Vi hade rätt så tur med vädret det hotade med regn hela veckan men det var nog bara 2 dagar som det regnade hela dagar annars var solen framme ibland och det var lagom varmt. Vi bodde sisådär, det var en liten lägenhet (och varm) för tre långnosar, lillhusse, husse och matte, men finns det hjärtrum så finns det! Från utsidan såg det idylliskt ut... vi bodde i lägenheten längst ner till vänster. Alla ledarna på hockeyskolan bodde här så om dagarna var det väldigt lugnt när alla var i hockeyhallen.


På dagarna gick vi långa promenader, strosade på Solvändan som är promenadstråket längs med Siljan i Leksand. För lillhusse blev det mycket bad, jag nöjde mig med att doppa fötterna, det var kallt i vattnet ju! Några vändor gjorde vi in till Leksand centrum, men det gick man fort igenom och jag ville ha natur och vatten så vi höll oss mest i närheten av Siljans strandkant. Leksand är en vacker stad, härligt med miljöombyte!

Vackra promenadvägar!


Vi var mycket på stranden då lillhusse älskar vatten som de flesta barn gör och självklart var trion med, de var med överallt förutom de kvällar vi gick på restaurang. Det är så härligt för trion har utan problem varit med i lekparker, på uteserveringar, på stranden mm och de lägger sig lugnt ner och kopplar av som om de är de mest världsvana hundar som finns. Det var många i Leksand som berömde dem för att de var så fina men framförallt för att de är så lugna. Många var förvånade att vi hade tre hundar och att de fungerade så bra tillsammans och just att det var så lugna det återkom alla till. De som frågade det hade nog inte träffat så många vinthundar förut då vinthundar verkligen trivs att vara flera och oftast är lugna och så är de beroende framkallande...

Min underbara trio!


Älskade lilla Jonatan - min lilla badpojk!


Det blev som sagt mycket promenader då det var så spännande att upptäcka nya platser och lillhusse var alltid med! Min finaste Jester som så snällt går med sin lillhusse - det var många som log när de såg de två tillsammans <3 Nu vill lillhusse alltid hålla i "Tetter" när vi ska gå ut...


Vi var på upptäcktsfärd och utforskade nya platser i Leksand varje dag...


När vi väl kom hem till lägenheten om dagarna så var vi allt bra trötta!


Nu har vi lämnat Dalarna och Leksand och är nu ett par dagar i Västerås hos svärföräldrarna. Kan säga att hundarna blev glada att komma hit där de kände igen sig!

En och en halv vecka var vi i Dalarna och jag längtar redan tillbaka, det är så vackert, lugnt och helt underbart! Nästa sommar kommer vi tillbaka!

1 kommentar:

Marlene sa...

Åh, vilka härliga bilder - å natur!! SÅ vackert i Dalarna! :) Ni ser ut att haft det bra.

Var riktigt kul att träffa er med - Roxy blev ju helt till sig! :) Nu har vi börjat träna in spår - *hoppas hoppas*

Kram /marlene å gänget